Tájékoztató a szülők részére
Tankönyvrendelés 2017/2018. tanév


Tisztelt Szülők!

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) a tankönyvellátás hatékony lebonyolításának biztosítására internetes rendelési felületet hozott létre. Ezen keresztül az iskolák minden tanév kezdete előtt megrendelik az aktuális tanévre vonatkozó tankönyveket. A rendelés diákonként történik, mely rendeléseket a KELLO összesíti, megrendeli a tankönyvek kiadóitól, majd ezt követően leszállítja az iskolákba, ahol a tankönyveket egyedi menetrend alapján kiosztják a szülőknek/diákoknak. Az intézményt váltó diákok számára, illetve egyéb esetekben is (pl.: elvesztett, megsérült tankönyvek) az iskolák év közben is tudnak a KELLO-tól tankönyveket rendelni, mely rendeléseket a KELLO egyedileg teljesíti.

A 2017/2018. évi tankönyvrendelésben a következő változások lesznek:
- az általános iskolák 1-5. osztályában minden diák térítésmentesen kapja a tankönyvet,
- a szülői ügyfélkapun keresztül, az alap és pótrendelésben rendelt tankönyvek mellett, az évközi rendelés tankönyveinek értéke is befizethető online bankkártyás fizetéssel (ingyenes tankönyvellátásra nem jogosult diákok esetén),
- a szülői felületen a "Tájékoztató szülők részére" menüpontban elérhetővé tesszük a 2017/2018-as tanév, szülők részére összeállított tájékoztatóját.

A szuloifelugyelet.kello.hu weboldalunkon az alábbi funkciók lesznek elérhetőek:
1. A szülő megtekintheti és jóváhagyását, illetve módosítási kéréseit jelezheti a Tankönyvfelelős részére:
   - gyermeke(i) tankönyvrendelésével,
   - gyermeke(i) iskola által nyilvántartott személyes adataival (ez a funkció adatvédelmi okokból regisztrációhoz kötött) kapcsolatban.
2. A fizetős státuszú gyermekek szülei részére az eddigi csekkes fizetési mód mellett, lehetőséget nyújtunk elektronikusan letölthető számla igénylésére és más fizetési módok választására (utalás, bankkártyás fizetés). Azon fizetős tanulók részére, akiknek a szülői felületen megtörtént a tankönyv árának online befizetése és a számla elektronikus letöltése, nem küldünk külön nyomtatott számlát. A rendelési felületen a fizetés ténye látható lesz a tankönyvfelelős számára.

A szülői felületen az Önök által jelzett módosítási igényekről az iskola értesítést kap. A módosítási kérések elfogadása, végrehajtása - a szülő módosítási szándéka - mindaddig nem jelent tényleges adatváltozást, amíg a jogosult tankönyvfelelős azt át nem vezeti.

A KELLO részéről ez egy kényelmi szolgáltatás, ezért az iskola dönthet úgy is, hogy a korábbi évek gyakorlatát követve írásban is kéri a szülőket a felületen már jelzett igények rögzítésére.

A 2017/2018-as tanév szülőket és diákokat érintő, tankönyvrendeléssel, szállítással, visszáruzással és számlázással kapcsolatos legfontosabb tudnivalói:
Rendelés:
Az iskolák 2017. április 30-ig adják le alaprendeléseiket, június 30-ig pedig indokolt esetben módosítással élhetnek.

Tankönyvek átvétele:
2017. augusztus végéig kapják meg az iskolák megrendelet tankönyveket. Az átadás idejéről és rendjéről az adott intézmény fogja tájékoztatni a szülőket.

Számlázás, fizetés:
A fizetős diákok esetében a leszállított könyvek alapján számla készül, melyet a szülők az iskolától kapnak kézhez a tankönyvekkel együtt, egy egyszerűsített átadás/átvételi bizonylat kíséretében. A számla alsó, perforált részén találják a befizetéshez szükséges csekket. Kérjük, hogy a befizetést követően a feladóvevényt őrizzék meg. A postai befizetés mellett, választhatják az on-line fizetési lehetőséget is. Ez esetben a számlát is on-line tölthetik le.

Befizetési határidő: 2017. szeptember 15.


Ügyfélszolgálat elérhetősége:
A KELLO Ügyfélszolgálatának központi telefonszáma: +36 1 237 6900
E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A Könyvtárellátó levelezési címe: 1391 Budapest, Pf. 2014.